Kako napraviti mleveno meso bez mašine za mlevenje mesa: jednostavni načini
Kako napraviti mleveno meso bez mašine za mlevenje mesa: jednostavni načini
Anonim

Čini se da je vrlo lako sami skuvati meko mleveno meso. Dovoljno je koristiti mlin za meso. Međutim, često zbog malog komada mesa ne želite da nabavite električnu mašinu za mlevenje mesa, a zatim da je operete. Tada u pomoć dolaze metode koje će vam reći kako napraviti mljeveno meso bez mljevenja mesa. Možda će im trebati noževi, čekić za meso, rende. Ponekad blender može priskočiti u pomoć.

Način kuvanja mljevenog mesa blenderom

Jedna od najlakših zamjena za mlin za meso je blender. Može biti punopravan, sa posebnom posudom ili podvodni. Da biste to učinili, meso se obrađuje, opere, a zatim osuši. Kako napraviti mleveno pile bez mašine za mlevenje mesa? Gotovo meso se isječe na komade. Obavezno uklonite sve kosti, kožu i višak masnoće. Za dijetalniji recept možete koristiti pileća prsa, ali je mljeveno meso iz bilo kojeg dijela piletine savršeno pripremljeno na ovaj način.

Dalje, komadi se stavljaju u posudu blendera. Ako je nemate, prilično duboka činija će vam pomoći. Meso je nekoliko mljevenoputa dok se ne postigne željena konzistencija. Po potrebi možete dodati par kašičica vode pa će mleveno meso biti sočnije.

Ne želite se uvijek petljati sa blenderom, pa evo nekoliko savjeta kako napraviti mljeveno meso bez mljevenja mesa i blendera.

kako napraviti mleveno pile bez mašine za mlevenje mesa
kako napraviti mleveno pile bez mašine za mlevenje mesa

Dječji kotleti: kuvanje mljevenog mesa

Vrlo često, kada se pripremaju kotleti za djecu, koriste se i drugi recepti. Za takvo jelo često se uzimaju prsa, jer je ovaj dio piletine najmanje masan. Međutim, butine se takođe koriste kao najnježnije.

Kako napraviti mleveno meso bez mašine za mlevenje mesa? Da biste to učinili, potreban vam je dobar nož, čekić za mljevenje mesa. U ovom primjeru uzimaju se butovi, međutim, bilo koji dio piletine može se kuhati na ovaj način.

Kosti se uklanjaju sa butina, koža se odvaja. Odrežite višak masnoće. Narežite butine na male komadiće. Uz pomoć čekića za udaranje mesa prolaze kroz sve komade. Prvo to uradite sa strane sa velikim izbočinama, a zatim sa malim.

Kako napraviti mleveno pile bez mašine za mlevenje mesa kada je sve izlupano? Oštrim nožem izmrviti celu masu, proći kroz nju nekoliko puta.

Nakon što se mleveno meso nekoliko puta promeša, isecka, ponovo promeša. Ako su vidljivi dovoljno veliki komadi, ponovo upotrijebite čekić. Kao rezultat, pokazalo se da je takvo mljeveno meso idealno za dječje kotlete. Nežan je i sočan. Također, na njegovoj osnovi možete kuhati ukusne žitarice, na primjer, heljdu, sa mljevenom piletinom. Ili ječam.

kako napraviti mleveno meso bez mašine za mlevenje mesa i blendera
kako napraviti mleveno meso bez mašine za mlevenje mesa i blendera

Kako napraviti mleveno meso bez mašine za mlevenje mesa?Koristeći rende

Jedan od najlakših načina za pripremu mljevenog mesa je korištenje rende. Bilo koja vrsta mesa koja se može zamrznuti je pogodna za ovu metodu. Odnosno, bolje je ne prerađivati svježe meso na ovaj način jer će u suprotnom izgubiti brojne kvalitete okusa.

Za početak, meso je zamrznuto. Nakon što izvade čvrsti komad, ostavite ga oko pet do deset minuta. Tada će se lagano otopiti, ali će biti čvrsto.

Komad je izrezan na nekoliko prilično velikih komada. Svaki tinder na rende. Bolje je odabrati stranu sa srednjim rupama. Ali možete uzeti i manje ako želite veoma mekano mleveno meso.

Ovaj blank se može koristiti kao osnova za ćufte, navalsku tjesteninu i tako dalje.

kako napraviti mleveno meso bez mašine za mlevenje mesa
kako napraviti mleveno meso bez mašine za mlevenje mesa

Kuvanje mljevenog mesa

Kako napraviti mleveno meso bez mašine za mlevenje mesa ako ne želite da zamrznete proizvod? Ovdje će vam trebati par oštrih noževa. Prvo se meso opere i osuši. Narežite preko vlakana na kriške debljine oko centimetar. Da biste to učinili, potreban vam je vrlo oštar, veliki nož. Nakon što su kriške naslagane jedna na drugu, počinju ih rezati na trake, a zatim popreko. Rezultat bi trebao biti kocke veličine oko centimetar sa svake strane.

Nakon što uzmu još jedan nož, tanji, počinju sitno sjeckati meso, povremeno ga miješajući. Mora se imati na umu da je za kvalitetno mljevenje potrebno rezati najmanje petnaest minuta, neprestano miješajući komade mesa. Mljeveno meso se prati kako bi se postigla željena konzistencija.

kako napraviti mleveno meso bez mašine za mlevenje mesapiletina
kako napraviti mleveno meso bez mašine za mlevenje mesapiletina

Ukusno mleveno meso osnova je za mnoga izdašna i mnogima omiljena jela. I to nisu samo ćufte. Međutim, postoje situacije kada iz nekog razloga nije moguće koristiti mlin za meso. Zatim postoje drugi načini da se pomogne. Naravno, u prodavnici možete kupiti mljeveno meso, ali nije uvijek ukusno. A za djecu se upotreba gotovog proizvoda uopće ne preporučuje. Odličan način je korištenje blendera. U njemu je meso savršeno usitnjeno, iako duže nego u mašini za mljevenje mesa. U nedostatku ovog kuhinjskog pomoćnika možete koristiti noževe da dobijete sjeckano mljeveno meso ili kuhinjski čekić. Jednostavna rende također se dobro nosi s ulogom mljevenja mesa. Ali onda meso mora biti zamrznuto.

Preporučuje se: