Kuvanje lavash snack torte
Kuvanje lavash snack torte
Anonim

Lavash snack torta je prilično jednostavna za pripremu. Glavna stvar je pridržavati se svih propisanih zahtjeva i kupiti potrebne sastojke. Ovako lagano, ali u isto vrijeme izdašno jelo poslužit će kao idealna užina za svaki sto (porodični, svečani).

pita snack cake
pita snack cake

Korak po korak recept za pita snack tortu

Za pripremu ovakvog zalogaja neće vam trebati puno vremena niti puno proizvoda. Pravi se od jednostavnih sastojaka dostupnih svima.

Dakle, da biste sami ispekli pita snack tortu, morate kupiti sljedeće proizvode:

  • armenski tanki lavaš - 2-3 kom. (opciono);
  • svježi šampinjoni ne baš veliki - oko 550 g;
  • gorke lukovice - približno 350 g;
  • svježa gusta pavlaka - oko 100 g ili 4 velike žlice;
  • bilo koji sir (uzmite tvrde sorte) - oko 100 g;
  • suncokretovo ulje bez karakterističnog mirisa (tj. rafinirano) - oko 80 ml;
  • sol i mljeveni biber - dodajte po ukusu.

Komponente za obradu

Lavash snack tortu je prilično lako napraviti. Prvo morate obraditi sve sastojke. Gorki luk se oguli i iseče na kolutove, a sveži šampinjoni se operu i iseckaju na tanke kriške.

Takođe posebno narendajte tvrdi sir na najmanju rendu.

Što se tiče lavaša, on se vadi iz pakovanja i reže na identične listove, srazmerno upotrebljenom posudi za pečenje.

Priprema fila

Da bi pita snack torta bila mirisna, fil za nju se prži u tiganju. Posuđe se jako zagreje na šporetu, a zatim se ulije ulje. Zatim se u to izlažu polukrugovi luka i malo prže.

recept za pita hleb
recept za pita hleb

Nakon nekoliko minuta u povrće se dodaju prethodno obrađene gljive. Prže se sa lukom dok ne pocrvene i potpuno omekšaju. Na samom kraju sastojci se popaprite i posolite.

Čim se proizvodi potpuno isprže, skidaju se sa šporeta i ohlade. Dalje, prženi šampinjoni se melju u mljeveno meso pomoću stroja za mljevenje mesa.

Oblikovanje grickalice

Kako napraviti snack tortu od pita hleba sa pečurkama? Da biste to učinili, trebate koristiti obrazac pod kojim je izrezan proizvod od brašna. Jedan list pita hljeba položi se u zdjelu, a zatim se obilno premaže nadjevom od gljiva. Takve radnje se provode dok se svi proizvodi ne potroše.

Lavash mora biti zadnji sloj torte. Dobro se namaže svježom pavlakom i posuti tvrdim sirom, naribanim na sitno rende.

Proces pečenja u rerni

Snack torta od pita hleba za pečenjepećnica nije potrebna. Nakon formiranja, stavlja se u veoma vrući ormarić i drži u njemu dok se sir potpuno ne otopi (oko 5 minuta). Istovremeno, na površini proizvoda treba formirati lijep i ukusan sjajni šešir.

Kako servirati užinu za stol?

Čim se sir na površini kolača otopi, proizvod se izvadi iz rerne i lagano ohladi. Zatim se kolač za grickanje podijeli na porcionirane komade i lijepo položi na ravnu posudu. Prije serviranja za slavski sto, takvo jelo se mora posuti svježim nasjeckanim začinskim biljem i lukom.

pita snack torta sa pečurkama
pita snack torta sa pečurkama

Korisni savjeti

Kao što vidite, nema ništa komplikovano u pravljenju snack torte od pita hleba. Treba napomenuti da se takvo jelo može napraviti ne samo od šampinjona, već i od drugih gljiva. Osim toga, neke domaćice kao nadjev koriste mljeveno meso ili piletinu. Međutim, u ovom slučaju, gotovo jelo postaje vrlo slično lijeni lazanje. Iako to ne mijenja njegov odličan okus i nenadmašnu aromu.

Preporučuje se: